I Creative Commons-sfären finns mycket material du kan använda. Du kan själv också bidra till materialbanken. Men hur funkar det? Hur får jag använda olika bilder? Och vad gäller om jag själv lägger ut material?

Det här är ett området som med stor säkerhet dagens barn kommer använda och som kan vara en bra idé att ta upp och jobba med i undervisningen. Det handlar ju inte bara om vilken rätt man har att använda saker utan också varifrån olika saker kommer och hur trovärdiga källorna är.

Creative Commons är en ideell organisation som tillhandahåller upphovsrättslicenser som kan användas av vem som helst på det material man själv har skapat. Licenserna är gratis att använda över hela världen. Genom att använda en Creative Commons-licens kan du som upphovsman enkelt tala om att du ger tillstånd till andra att de får använda ditt verk och hur det får användas.

Hitta guiden på Skolverket:
Creative Commons – en guide för lärare – Skolverket.

 

Comments are closed.

UA-75648286-1