Ett spel i tre nivåer som en tioåring gjorde på en halvtimme. Gubben jagar pengar och när han tar dem får han poäng men kan bör akta sig för flugan som vaktar pengarna. Om han träffas av den är spelet över.

Så här sätts olika behaviours ihop med varandra. Dra bara ett streck mellan dem som ska fungera ihop.

GamePress är en app som är gratis och där man väldigt enkelt kan göra sina egna spel.
Det finns grafik som kommer med spelet.  Man väljer en bild och drar ut den på scenen sedan markera man bilden och klickar på Behaviours. Då öppnas en vy där man kan välja hur just den här bilden ska bete sig. Man kan då välja t ex om den ska styras med Joystick eller dras med fingret eller fungera på något annat sätt.

Du kan ge dina objekt sk ”physichs” vilket betyder att de kan få tyngd, studsighet och bete sig som fysiska objekt i spelet.

Man kan välja t ex vad som ska hända om den krockar med andra objekt och om krock med andra objekt ska generera poäng. Det finns många olika interaktioner att välja bland. Ska den bli träffad av ett skott? Låta när den träffar marken? Ändra färg när man petar på den?

Man kan också aktivera ett antal liv man har till godo.
Man kan göra tre levels i spelet och om man vill göra fler kan man köpa dem.

Det finns musik och händelseljud och bakgrunder att jobba med.

Spelet ovan har en tioåring gjort. Det har tre nivåer. Gubben jagar pengar och kan hoppa på marken och på molnen. När gubben kolliderar med en peng försvinner den och det blir ett poäng. De små flugorna patrullerar spelvärlden och gubben får akta sig för dem för om han krockar med en fluga så är det Game over.

Denna tioåring gjorde detta spel på ca trettio minuter.

Det är ett väldigt bra nybörjarmaterial. Den inbyggda tutorial:en är fantastiskt bra! Det är nog en av de bästa jag någonsin sett.
Detta kan vara ett bra sätt att arbeta med logik och planering med barn. De ger även bra kunskaper om hur spel görs och att det faktiskt är någon som skapat alla villkor i spel. Det väcker fantasin och visar att de själva kan ha andra idéer om hur ett spel ska funka – och prova det. Just att man jobbar grafiskt med allting och i en app där man får röra objekten med händerna och knyta ihop händelser gör att det känns väldigt konkret medan man jobbar med det. Det blir inte lika abstrakt som många andra spel.

Ditt spel kan sedan delas med andra i Arcade inuti appen eller exporteras till Hyper Pad (bara egenimporterad grafik följer då med) och sedan laddas upp på App Store, mot en avgift. Hyper Pad kommer att ersätta Gamepad senare.

Den goda nattsömnen är över. Gamepress har landat! Nu vill man bara sitta uppe på nätterna och göra spel, eller hur?

LÄNKAR:
iTunes: https://itunes.apple.com/se/app/gamepress-create-share-play./id637370800?mt=8
Appens sida: http://www.gamepressapp.com/
Tips och tricks: http://blog.gamepressapp.com/
Youtubefilmer med instruktioner: https://www.youtube.com/channel/UCwLnrhINhhudsdOlWds7Pbg

Tagged with:
 

Comments are closed.

UA-75648286-1